YouTube-film

Nu kan du höja upplevelsen för dina besökare med videofilmer som ligger på YouTube.

Nu är det enklare en någonsin att lägga till en YouTube-film. Finns redan filmen på YouTube behöver du bara hämta inbäddningskoden och lägga in YouTube-komponenten på sidan. Vill du lägga upp egna filmer behöver du skapa ett konto på YouTube. Se instruktioner på YouTube. När du väl har kontot är det rätt lätt att ladda upp filmer. YouTube hjälper till med att konvertera olika format, så att det skall funka bra på webben.

1. Gå till sidan som du vill att YouTube-filmer ska ligga på.
  2. Klicka "Redigera sida".
  3. Placera skrivmarkör på den plats där kartan ska sitta.
  4. Klicka på "Objekt" > "YouTube" > "YouTube-film".
    Infoga Youtube-film
  5. Du får då en stor ruta med en tjock blå ram som heter "YouTube-film". Dubbelklicka i denna.
  6. En dialogruta som heter "Egenskaper för YouTube-film" dyker då upp. I "kod att bädda in"-fältet lägger du inbäddningskoden.
  7. Klick "Ok" i dialogrutan och spara sidan.
  8. Publicera hemsidan.