Tonad bakgrund

Sitoo Web har en mycket kraftfull grafikmotor (GRE) som kan skapa och applicera dynamiska bildeffekter såsom toningseffekter, automatisk vattenmärkning, menyknappar med mouse-over effekt, intelligent storleksjustering med mera. Denna instruktion visar hur du skapar en tonad bakgrund i Sitoo Web med hjälp av GRE-motorn.

1. Välj "Verktyg" > "Redigera dynamiska bilder (GRE)".

2. Klicka på "Lägg till".

3. Döp denna till "Tonad bakgrund" och markera att skapa en ny.

Lägg till bildeffekten Tonad bakgrund

4. Klicka på "Redigera".

5. Till vänster kommer nu lagerträdet att visas som just nu endast innehåller mappen "Tonad bakgrund". Högerklicka på den och välj "Typ av dynamisk bildeffekt (gre)" > "Texteffekkt".

6. I inställningarna nedanför visas storleken för bilden. Ange önskad bredd respektive höjd. Tex: 20px bred och 700px hög.

7. Under lagerträdet visas ikoner med de olika typer av lager som kan läggas in. Klicka på ikonen näst längst till höger för att infoga ett färglager.

8. Under "Typ" längst nere till vänster, välj "Verikal gradient".

9. Klicka på "Toppen" och välj färgen som gradienten skall ha högst upp.

10. Klicka på "Botten" och välj färgen som gradienten skall övergå till nedåt.

Tonad bakgrund

11. Klicka "OK" på alla öppna dialoger.

Nu kan bakgrundsbilden appliceras på en sida eller layout.

Notera att om upprepning stängs av, vilket är det vanligaste när man jobbar med gradienter, bör en bakgrundsfärg också anges. Det är den som tar över där bilden tar slut. Använd samma färg som bakgrundsbild som angavs till "Botten" för gradienten. Upprepning för bilden bör i detta fallet vara "Upprepa horisontellt".