Tipsa en kompis

Notera att för att kunna använda Tipsa en kompis måste Sitoo Dynamics vara installerat på servern.

A) Skapa en länk "OK"-sida

Sidan som besökaren vidarebefordras till när tipset skickats.

1. Skapa en ny sida i innehållsträdet som använder samma layout som sidan generellt sett är byggd på. Döp den till "Tacksida" eller liknande.

Lägg till sida (tipsa en komis)

2. Redigera sidan.

3. Skriv in någon typ av meddelande som du vill skall stå på sidan (t.ex "Tack för att du skickat ett tips! Använd menyn för att surfa vidare på sidan!" eller liknande).

Tacksida (tipsa en kompis)

4. Spara sidan.

5. Högerklicka på sidan i innehållsträdet och kryssa ur rutan "Inkludera i menyer".

Inkludera i menyer (tipsa en kompis)

B) Skapa en länk "fel"-sida

Sidan som användaren vidarebefordras till ifall e-postmeddelandet inte kunde skickas, t.ex vid serverfel eller liknande.

1. Skapa en ny sida i innehållsträdet som använder samma layout som sidan generellt sett är byggd på. Döp den till "Felsida" eller liknande.

2. Redigera sidan.

3. Skriv någon typ av meddelande som du vill skall stå på sidan (t.ex "Ett fel har inträffat! Formuläret kunde inte skickas. Vänligen försök igen senare.").

4. Spara sidan.

5. Högerklicka på sidan i innehållsträdet och kryssa ur rutan "Inkluderat i menyer".

C) Infoga tips-formuläret.

1. Redigera sidan som du vill placera Tipsa en kompis på.

2. Placera musmarkören där du vill att formuläret skall ligga.

3. Välj "Objekt" > "Tipsa" > "Tipsa en kompis".

Infoga Tipsa en Kompis

4. Det kommer att infogas en blå ruta på sidan med namnet "Tipsa en kompis". Dubbelklicka på den.

5. Klicka på "Ställ in..." bredvid "Länk OK".

6. Välj sidan du skapade i steg A.

7. Klicka "OK".

8. Klicka på "Ställ in..." bredvid "Länk fel".

9. Välj sidan du skapade i steg B.

Egenskaper för Tipsa en Kompis

Valfritt:

10. Ifall du vill, gör önskade inställningar i övriga fält. Själva texten som skrivs ut i e-postmeddelandet hittar du i fältet "Meddelande". "Ämne" talar om vad det skall stå i ämnet när personen som brevet skickas till mottar det. Nedan följer en beskrivning på koderna du kommer att kunna använda dig av.

• #toname - innehållet i fältet mottagare (namn)
  • #toemail - innehållet i fältet mottagare (e-post)
  • #fromname - innehållet i fältet avsändare (namn)
  • #fromemail - innehållet i fältet avsändare (e-post)
  • #message - innehållet i meddelandefältet
  • #url - adress till hemsidan

Exempel på meddelande

Hej #toname!

Du har fått ett meddelande från #fromname som tror att du skulle tycka att den här sidan är intressant: #url

Det mottagna brevet skulle kunna se ut så här:

Hej Anna!

Du har fått ett meddelande från Jenny som tror att du skulle tycka att den här sidan är intressant: www.sitoo.com

Meddelande i Tipsa en Kompis