Sökmotoroptimera i SEO-navigatorn

Nedan följer en snabbguide för SEO-navigatorn. För en utförligare instrukiton, se denna sida »

SEO Navigatorn

SEO-navigatorn används för att på ett överskådligt sätt optimera sidornas innehåll ur sökmotorhänseende. Funktionen finns under "Verktyg" > "SEO-navigatorn" alternativt via knappen nedan.

SEO-navigatorn (knapp)

Fältet "Ange ord att optimera för:"

Här matar du in ett eller flera ord som du vill att sidan ska vara optimerad för.

Fältet "Förslag"

Här ger navigatorn förslag på åtgärder du ska utföra för att optimera sidan för de önskade orden.

Fältet "Sidtitel"

Motsvarar den text som visas allra överst i webbläsarens fönster samt visas även som rubrik i sökmotorernas träfflista.

Standard hämtar det som står som sidans namn.

Fältet "Beskrivning"

Är en s.k. META-tag på sidan och motsvarar den beskrivningstext som visas i sökmotorernas träfflista.

Fältet "Nyckelord"

Är en s.k. META-tag på sidan och används vid sökmotorernas indexering.

Fältet "Filnamn"

Definierar sidans filnamn. Obs! Fundera igenom innan du byter filnamn för ett dokument som redan har en bra position i sökmotorernas träfflista.