Sök-funktion

Du behöver göra två saker för att kunna skapa en sökfunktion på din webbplats.

A) Möjliggör visandet av sökresultaten

1. Högerklicka på den översta sidan i innehållsträdet till vänster, den med samma namn som du döpte projektet till och välj "Lägg till sida".

Lägg till sida under hemsidans rot

2. Döp sidan till "Sökresultat".

3. Klicka på knappen "Redigera".

4. Placera musmarkören där på sidan där du vill att sökresultaten skall visas.

5. Välj "Objekt" > "Fritextsök" > "Sökresultat".

Infoga sökresultat

6. Klicka på Spara.

7. Högerklicka på sidan "Sökresultat" i innehållsträdet och kryssa ur "Inkluderat i menyer".

Sökresultat - inkludera i menyer

Du har nu lagt till en sida som innehåller ett sökresultat!

B) Lägg till en sökformulärkomponent

1. Ett förslag är att infoga denna i layouten så att den visas på alla sidor. I så fall, välj önskad layout. Annars, välj sidan du vill infoga sökformuläret på.

2. Klicka på knappen "Redigera".

3. Placera musmarkören där du vill placera sökformuläret.

4. Välj "Objekt" > "Fritextsök" > "Sökformulär".

Infoga sökformulär

5. Du får nu in en blå ruta på sidan. Dubbeklicka på den för att få upp dess egenskaper.

6. Invid "Söklänk", klicka på "Ställ in...".

Egenskaper för sökformulär

7. Välj sidan "Sökresultat".

8. Klicka "OK" för att stänga alla öppna dialoger.

9. Spara sidan.

Ifall du inte vill att en sida skall vara sökbar, högerklicka på den i innehållsträdet till vänster och välj "Egenskaper". Kryssa sedan ur rutan "Sökbar" och klicka "OK". Sidan kommer då inte att inkluderas i sökningarna som besökarna gör på hemsidan.