Hur infogas en favicon?

Favicon står för "Favorite Icon" och är den lilla bilden som visas till vänster om adressen på hemsidor. Det är också ikonen som visas under "Bokmärken"/"Favoriter" ifall sidan sparats där, därav namnet.

För att infoga favicon, se »

Hur infogar jag bakgrundsljud på min hemsida?

Bakgrundsljud på hemsidan, vilket kan vara irriterande för många Internetanvändare, kan du lägga till. Hur det går det kan läs här »

För att infoga bakgrundsljud, se »

Infogar film eller video?

Det går utmärkt att infoga film eller video på din hemsida. Ett alternativ är att helt enktel importera filen i filhanteraren och därefter göra en länk till filen. När besökaren klickar på länken kommer filmen att laddas ner och spelas upp i besökarens förvalda mediaspelare.

Om du vill spela upp filmen direkt på sidan går även det bra.

Läs hur du gör »

Infoga extern webbsida inuti egna webbsidan (IFRAME)?

Vill man integrera en sida på sin webbplats kan man använda sig av en html-tagg som heter "IFRAME". Den skapar en ram i sidan där man kan ha externt innehåll. Denna tagg är dock inte tillåten i definitionen "XHTML Strict" som är den standard som normal genereras av Sitoo Web, men man kan ställa om programmet till att generera "XHTML Transitional" där den fortfarande är godkänd att användas.

Läs hur du gör »

Infoga statistikkod (tex Google Analytics)

Det går utmärkt att infoga kod för att följa besökarna på din hemsida. Det kan vara kod för Google Analytics eller motsvarande.

För att infoga Google Analytics, läs mer »

Infoga länkar

För att infoga länkar på din hemsida.

Läs denna instruktion »

Varför är flashen inte aktiv?

En uppdatering i hanteringen av ActiveX-kontroller gör att man måste klicka på kontrollen (flashen) innan den blir aktiv. Läs mer »

Grundregler för en centrerad hemsida.

1. Layouten ska omges av en ruta (container).
  2. Rutans bredd ska vara definierad (tex 900 px eller 50%).
  3. Rutans marginal ska vara; höger: "auto" respektive vänster: "auto".

Kan jag infoga egen serverkod på hemsidan?

Ja, du kan själv lägga till html, javascript eller serverkod. Använd objektet ”Kodöverförare” eller redigera sidan i "kodläge" för att lägga till egen kod.

ASP (och andra serverscriptspråk som exempelvis PHP) kan användas för att generera innehåll med Sitoo Web.

Ett sätt att infoga ASP genom kodöverföraren är att använda en "Server Side Include" (SSI):
<!--#include file="includes/serverpage.asp"-->

För PHP skulle det se ut något liknande:
<?php include "includes/serverpage.php"; ?>

Missa inte att ändra dokumentens filnamn till korrekt filtyp, tex ".asp".

Jag infogar kod på hemsidan, men den försvinner. Vad beror detta på?

Sitoo Web städar automatiskt bort kod som inte ingår i XHTML 1.0 Strict, som är kodtypen Sitoo Web genererar, vilket innebär att gamla taggar som t.ex. <iframe>-taggen kommer att tas bort ur sidan när den sparas.

Lös problemet såhär:

1. Spara sidan.
  2. Högerklicka på sidan i innehållsträdet och välj "Egenskaper".
  3. Välj fliken "Avancerat".
  4. Ändra "DOCTYPE" till "XHTML 1.0 Transitional".
  5. Klicka "OK" på alla öppna dialoger.
  6. Infoga koden på nytt.

Jag har en fråga som inte finns med i listan

Klicka här för att skicka in din fråga»