Infoga film från YouTube

Så här för du för att infoga en YouTube-film direkt på din hemsida. Besök YouTube och gå till sidan där filmen du vill infoga finns.

• I fältet "Dela/Bädda in" ("ShareEmbed" på engelska), kopiera all kod. Den kommer att se ut ungefär såhär (notera att detta är en exampel-kod som ej går att använda; du måste hämta koden som gäller för filmen du vill spela):

<iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/v/ABCDEFGHIJK&hl=sv&fs=1&" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

• Öppna Sitoo Web och gå till sidan eller layouten som filmen skall spelas på (notera att om du infogar den i layouten kommer den att spelas på alla sidor som använder den layouten).
  • Klicka på knappen "Redigera".
  • Placera musmarkören där på sidan som filmen skall spelas.
  • Välj "Objekt" > "Youtube" > "YouTube-film".

Infoga Youtube i Sitoo Web

• Du får nu in en blå ruta på sidan. Dubbeklicka på den för att få upp "Egenskaper för YouTube-film".

Egenskaper för YouTube-film

• I fältet "Kod att bädda in", klicka på förstoringsglaset.
  • Klistra in koden från YouTube rakt in.
  • Klicka "OK" på alla öppna dialoger.
  • Klicka på "Spara".

Filmen kommer att visas i webbläsarfönstret* när du lämnat redigeringsläget.

Notera att det inte är säkert att filmen kommer att spelas i programmet, eftersom den ligger på en extern sida. Om den inte syns, tryck på tangenten F11 på tangentbordet för att förhandsgranska hemsidan i din webbläsare för att se filmen spelas.

YouTube-kod