Färghantering

De små fyrkanterna visar de 216 s.k. webbsäkra färgerna. Till vänster om färgerna finns dels 6 färger i en gråskala från svart till vitt, dels grundfärgerna, blå, magenta, cyan, grön, gul och röd.

Webbsäkra färger, var ett sätt att benämna de 216 färger som man med största säkerhet kunde anta såg likadana ut hos användaren oavsett operativsystem, på den tiden då många datorer endast hade stöd för 256 färger. Nu har datorerna fått ett utbrett stöd för fler färger, oftast 16,7 miljoner eller mer, så det är inte längre aktuellt att tala om "webbsäkra" färger.

Genom att klicka på knappen ”Mer” kan du välja vilken färg du vill.

Läs mer om att välja valfri färg

I alla samhang som det är möjligt att välja färg i Sitoo Web kan projektfärger användas. I anslutning till färgvalsdialogen, längst ner på dialogen, redovisas alla befintliga projektfärger på en palett med namn och färg.

Läs mer om att använda projektfärger (Palett)

Välj färg

Läs mer i följande avsnitt