Google Analytics

Ta vara på all besöksinformation du får på din hemsida och få det presenterat i snygga grafer, diagram och listor. Med gratis statistikverktyg som Google Analytics får du en detaljerad överblick av besökarna på din hemsida. Statistiken är omfattande och visa allt från antalet besökare, sidvisningar, besökstid och mycket mera.

Not: Om du har en äldre version av Sitoo Web, klicka här

Not: För att använda Google Analytics måste du registrera ett Google Analytics konto på deras hemsida. Du kommer att få ett ID som identifierar ditt konto. Det ID behöver du för att koppla Analytics till Sitoo Web.

ID ser ut ungefär såhär: UA-xxxxxxxx-x

1. Gå till den översta layouten.
  2. Klicka på knappen "Redigera layout".
  3. Placera musmarkören så långt ned du kan på webbplatsen (utanför alla tabeller och rutor, under hela webbplatsen).
  4. Klicka på "Objekt" > "Google" > "Google Analytics".
    Infoga Google Analytics
  5. Du får nu in en blå ruta som heter "Google Analytics". Dubbelklicka på denna.
  6. Du får nu upp egenskaperna för Google Analytics. I denna har du fältet "Google Analytics-ID". Klistra in ditt ID från Google Analytics i fältet.
  7. Upprepa steg 1-6 för alla dina layouter (ifall du har underordnade layouter behöver detta bara göras för de högst upp i trädet).
  8. Publicera hemsidan.